Skip links

Wat zeggen jouw huisstijl kleuren over je makelaarskantoor?

Welke associaties en emoties roepen de kleuren van jouw huisstijl op?

De kleuren van je huisstijl hebben invloed op het onderbewustzijn van je potentiële klanten. Zodra iemand jouw merk ziet, wordt er altijd een associatie met een gevoel opgewekt. Kleuren kunnen ook een bepaalde verwachting oproepen bij klanten. 

Benieuwd wat de kleuren van de huisstijl van jouw makelaarskantoor zeggen en welke gevoelens en associaties zij oproepen bij je potentiële klanten? Wij hebben een aantal (basis-)kleuren op een rijtje gezet met de bijbehorende (bewezen) gevoelens.

Blauw: Wist je dat blauw de meest gebruikte kleur in logo’s is? Blauw brengt rust mee, geeft een frisse uitstraling en is zowel vreedzaam als vertrouwd en beschermend. Anderzijds kan blauw ook een kant hebben van zakelijkheid, meer formeel en technisch, afhankelijk van de soort blauw die gebruik wordt. 

Groen: Natuur en duurzaamheid. Dit is het eerste wat opkomt als aan de kleur groen wordt gedacht. Daarbij ook de kleur van groei die ‘nieuwheid’ en ‘frisheid’ meebrengt, maar ook ontspannend en zo energie met zich meebrengt. Vaak wordt groen als een rustige kleur gezien, waardoor een extra hoeveelheid groen nooit storend is. 

Oranje: Hollands! Feestelijk, interessant, inspirerend, warm en stimulerend omschrijven oranje op zijn best. Wist je dat ze zeggen dat je het beste kunt sporten in oranje kleding, omdat deze kleur ‘energie’ en ‘actie’ opwekt?

Rood: Een krachtige en vrolijke kleur die energie met zich meebrengt. Daarnaast is in veel culturen rood de kleur van het leven. Ook intimiteit en warmte komen goed tot zijn recht in de kleur rood. Rood wordt ook vaak geassocieerd met korting, acties, goedkoop of fouten. Vooral in combinatie met de kleuren blauw en geel. 

Paars: De perfecte middenweg van rood en blauw. Kalmte en stimulatie gaan samen en luxe, intelligentie, creativiteit en magie zijn andere woorden om de kleur paars mooi te omschrijven. 

Roze: De kleur die liefde, romantiek, vrouwelijkheid, vrolijkheid, vriendelijkheid en zachtheid uitstraalt. 

Zwart: Officieel geen kleur. Zwart wekt geen licht en kan als somber worden beschouwd bij te veel gebruik. Maar in combinatie van andere kleuren wekt zwart associaties op van elegantie en luxe (vooral in combinatie met goud) en kan het macht en autoriteit uitstralen. 

Bruin: Wekt associaties op met aarde, natuur en met stabiliteit. Let op met te veel bruin in je huisstijl als je bedrijf niet gericht is op bovenstaande associaties want de een negatieve associatie met deze kleur is ‘vuil’ of ‘ouderwets’.

Geel: De kleur van de zon. Oplettendheid (hulpdiensten!). Stimulatie, sprankeling, positiviteit en vrolijkheid! Do we need to say more?

Wit: Licht, puur, en balans. Ook is wit geen echte kleur, maar wel tijdloos. Het brengt namelijk koelte en ruimte. 

Grijs: Wist je dat je door grijs in je huisstijl te gebruiken de andere kleur(en) juist versterkt?

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.