Skip links

De beste vastgoed social media tips voor 2023

Ben jij ook vastberaden om komend jaar als makelaar nog verder te groeien? Dan ben jij niet de enige. Ook jouw concurrenten zullen er alles aan doen om volgend jaar nog meer klanten te helpen bij het aankopen en verkopen van woningen of bedrijfspanden. Wil jij voorkomen dat jij volgend jaar klanten misloopt doordat een andere makelaar harder zijn best doet? Zorg dan dat jij als makelaar inspeelt op de belangrijkste online ontwikkelingen en social media tips van 2023!

Social media tip 1. 

Veel makelaars lopen komend jaar gevaar. Net zoals veel andere bedrijven zijn zij de afgelopen jaren online vercommercialiseerd. Dit betekent in jouw geval dat er op de social media kanalen enkel posts worden geplaatst zoals het nieuwe aanbod of een verkochte woning. De content is eigenlijk enkel voor commercieel doeleinde. Maar waar steeds meer mensen online naar op zoek zijn is een stukje gevoel bij een bedrijf. Vooral bij een makelaar vinden zij het fijn als er een beeld en een gezicht bij het bedrijf kunnen plaatsen. De verwachting is dan ook dat bedrijven het komende jaar meer afwisselende content online gaan zetten. 

Social media tip 2. 

Aansluitend op de eerste tip is het gebruiken van short-form video’s. Dit zijn korte video’s waar jij bijvoorbeeld een sneak peak van een nieuwe woning laat zien of een kijkje geeft hoe het er bij jou op kantoor aan toegaat. Social media gebruikers zijn steeds meer visueel ingesteld en juist die korte video’s werken perfect als jij extra contact met jouw volgers wilt krijgen. Daarbij zijn de video’s een leuke afwisseling op je huidige content.  Ben je een beetje cameraschuw? Dan kan je natuurlijk ook filmen zonder dat jij zelf op beeld staat.

Social media tip 3. 

Jouw volgers zijn, zoals eerder aangegeven, steeds meer op zoek naar het verhaal en gevoel bij een makelaar. Maar als je het écht helemaal goed wilt doen maak je jouw nieuwe content ook nog eens persoonlijk. Niet persoonlijk in de zin van dat jij gaat vertellen wat jij in het weekend hebt gedaan met je gezin, maar persoonlijk naar de volger toe. Schrijf je content alsof je echt tegen iemand praat, adverteer heel doelgericht of bedenk wat anders waardoor jij iemand echt aanspreekt. Geloof ons, het is lastig maar het werkt.

Realiseer jij je nu, na het lezen van deze social media tips, dat jij flink aan de slag moet om alles voor 2023 op orde te krijgen? Geen stress wij kunnen je helpen. Maak van social media een extra werknemer en groei als makelaar. Het kan echt. 

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.