Skip links

De kunst van reviews voor makelaars

Wat doe jij voordat je ergens een product koopt of een dienst afneemt? Juist! Je zoekt op internet naar reviews om te kijken wat de ervaring van anderen is met het bedrijf waar jij iets wil afnemen. Eigenlijk best gek want waarom zou jij je druk maken over de mening van een ander? Toch blijkt dat ruim 89% van de mensen vóórdat zij een aankoop gaan doen eerst de reviews en testimonials van het betreffende bedrijf opzoeken. Dat geldt ook voor de doelgroep die jij als makelaar hebt. Hierom is het dan ook enorm belangrijk dat je zorgt dat je regelmatig nieuwe reviews binnenhaalt en die deelt. Hoe je reviews van klanten krijgt en waarom reviews belangrijk zijn? Je weet het binnen 3 minuten, of 2 mocht je een snelle lezer zijn ;).

De beste review

Wat vaak gedacht wordt is dat, als je een review krijgt, het behalen van de hoogste score het beste resultaat brengt. Nu blijkt uit onderzoek dat het grootste deel van de mensen achterdochtig wordt bij een score van vijfsterren. Ga maar eens na bij jezelf, als je bij een bedrijf bijna alleen maar een vijfsterrenscore ziet staan dan begin je toch ook een beetje te twijfelen aan de geloofwaardigheid? Scores tussen de 4.2 en 4.7 komen het meest geloofwaardig over. Nu willen wij je niet aanmoedigen om minder hard te werken, maar het geeft wat meer ontspanningen op het moment dat je een keer een minder hoge review behaald. Eerlijk is eerlijk je kunt niet altijd de perfecte woning vinden voor een klant.

De goede slechte review

Maar buiten de fijne en positieve reviews komt het altijd voor dat je op een dag een keer een slechte review krijgt. Altijd even balen maar het kan gebeuren. Sterker klanten gaan hier bewust naar op zoek. Zij willen zien wat de ‘ergste’ dingen zijn die er tot nu toe zijn gebeurd en hoe jij als bedrijf daarmee bent omgegaan. Op het moment dat zij een negatieve review zien kan dit zelfs in jouw voordeel werken. Het toont aan dat je niet bang bent om fouten te maken en dat jouw bedrijf transparant is en dát vinden mensen erg geruststellend wat weer vertrouwen schept. Reageer dan ook, op een professionele manier, op een slechte review om dit gevoel bij de lezer te versterken.

Nieuwe reviews binnen halen

Nu is het natuurlijk heel leuk dat we praten over wat het effect is van goede en slechte reviews, maar nog belangrijker is misschien hoe je überhaupt een review krijgt. Dit kan je doen door:

  • het simpelweg te vragen;
  • een mail te sturen met een link;
  • een link op je website te plaatsen; 
  • een bedankje te sturen met het verzoek tot een review.

Hoe creatiever je dit aankleedt hoe groter de kans is dat je een review ontvangt. Vergeet niet om je leukste reviews in een mooie template te delen op je social media. Je mag best een beetje pronken met jouw blije klanten. 

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een template? Geef ons dan een seintje dan kijken we samen hoe wij jou kunnen helpen!

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.