Skip links

Alles wat jij moet weten over de Facebook-pixel

We staan aan het begin van het jaar en jij bent vastberaden om dit jaar te gebruiken om als onderneming te groeien. Je doel is meer omzet en nieuwe klanten binnenhalen. Alleen hoe ga je dat aanpakken en ook niet onbelangrijk, hoe ga je die nieuwe klanten bereiken? Want de laatste keer dat je Google Analytics bekeek had je redelijk veel websitebezoekers. Hoe kan het dan toch dat ze geen contact met je opnemen? Waarschijnlijk omdat je nog geen Facebook-pixel hebt. Kies jij dit jaar voor groei en omzet? Dan is het verstandig snel verder te lezen.

Klanten bellen niet

Dat je weinig conversie hebt is erg frustrerend, dat snappen wij. Dat bezoekers op je website geen actie ondernemen kan verschillende oorzaken hebben: 

  • Ze kennen je niet goed genoeg
  • Je website is onduidelijk 
  • De informatie is incompleet
  • Er zijn geen goede call-to-actions

Maar wat ook vaak een hele belangrijke oorzaak kan zijn is dat jouw potentiële klanten je nog niet vaak genoeg hebben gezien. Er zijn namelijk 7 contactmomenten nodig tot iemand met jou in zee wilt. Met adverteren is het heel makkelijk om deze contactmomenten te behalen. Maar als je echt heel specifiek jouw websitebezoekers wilt aanspreken, dan wil je echt gebruik maken van de Facebook-pixel. 

Meer omzet met de Facebook-pixel

De vrij onbekende Facebook-pixel is een analysehulpmiddel wat je belangrijke informatie geeft over jouw websitebezoekers. Op het moment dat jij deze Facebook-pixel installeert wordt er allemaal informatie verzameld. Elke keer dat er een websitebezoeker op jouw website is laten zij namelijk wat informatie achter. Hierdoor krijg je inzicht wat iemand op je website doet en tot op zekere hoogte wie deze persoon is. Uiteraard niet dat je de privégegevens van deze persoon krijgt, maar wel informatie over:

  • De leeftijd
  • Het geslacht
  • De interesses
  • De woonplaats

Met deze informatie kan jij op het moment dat jij een post gaat promoten of een campagne gaat starten deze doelgroep targetten. Zo zorg je ervoor dat jouw ideale doelgroep jouw onderneming steeds vaker te zien krijgt en dát zorgt voor een positieve groei in je nieuwe klanten. Wij snappen dan ook goed dat steeds meer makelaars de Facebook-pixel laten inschakelen. Een slimme keuze want dit hulpmiddel is eigenlijk onmisbaar. Daar wil jij dan toch niet in achterblijven? 

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren.